Régi hagyománya a popzenének a minimál refrén. Elég csak dalszövegben a Dadada-ra vagy a Surfing Bird-re gondolni. Ezért nem is annyira meglepő, hogy idén egy olyan dal képviselte hazánkat az Eurovízión, aminek a refrénjének a dalszövege nem nagyon jelent semmit semmilyen nyelven. Vagy mondhatjuk úgyis, hogy annyi mindent jelenthet, hogy irodalmi Nobel-díjas legyen a talpán, aki megfejti ezt a refrént:

munkasprint pápai joci eurovízió 2017 magna cum laude zorán európa kiadó supernem tankcsapda punnany massif rúzsa magdolna 100 folk celcius dolly roll németh róbert zenebuzik

jálomálom ja

tádidin ná náa

jálomálom alahua

jálomálom á

tádidin ná ná ná

jálomálom álomálom

Szép munka. De, hogy még véletlenül sem lehessen a posztot fanyalgással vádolni, ezért következzen 10 magyar dal, aminek a refrénjének a szövege: lalalala, sálálálá, pararara, nánánáná, óóóóóó, úúúúú stb.

Magna Cum Laude - Vidéki sanzon

Aki elmúlt 20 és elmúlt 40, tuti hallotta már legalább egyszer minden idők magyar slágerét a Magna Cum Laude-től. A címe Vidéki sanzon, és akkora kultúrtörténeti tényező a magyar könnyűzenében, hogy lagzikon is kérik a dalt. A refrénje a Nánánánánánánáná megoldással él szövegileg.

Zorán - Apám hitte

Gyerekkoromban ez volt az első magyar dal, aminek az volt a refrénje, hogy Ná nánáná nánánánánánánánánánáná, és amit hallottam a közrádióban. Jó még kazettásmagnóra sem futotta akkoriban. Így jártam.

Európa Kiadó - A szem és a száj

Minden idők magyar dala. Egy antisztár gyönyörű szavakban hallgatja el, hogy: ó óóó óóóóóó. A refrénre az ügyesebbek ráénekelhetik a U2: With Or Without You című dalának az ó óóó-s részét.

Supernem - Surfpunk

A dadogós punk magyar képviselői csinálnak viccet magukból a pálmafás poszter előtt. Én úgy értem, hogy az a refrén szövege, hogy: Ááá áá ááá ááá áá ááá.

Tankcsapda - Sállállállá (Csak bennem bízz)

Szózat idézetes metál Debrecenből. A refrénje majdnem a the Passenger. Tisztelet. RockMaffia. Sálálálálá.

Punnany Massif - Szabadon

Van olyan, amikor reklámzenében fordul elő olyan refrén, hogy: Nana nananana nanana nanananana nanana. Mondjuk a brand nemzetközisége miatt meg simán üzenet.

Rúzsa Magdolna - Ná-Ná-Ná

A felvétel 2012-ben jelent meg a Tizenegy című albumon. Viszont sohasem feledjük, hogy a délvidéki énekesnő milyen szép sikert ért el pár éve az Eurovízión. Egy Aprócska blues-zal. Mezítláb.

100 Folk Celsius - A mi hangszereink

Ismeretterjesztő dal a magyar country és bluegrass éllovasaitól. A felvételen a zenekar tagjai éneklik el, hogy milyen hangszeren hogyan játszanak és arra kérik a kedves hallgatóságot, hogy a refrént énekeljék együtt, hogy Nánáná Nánánánáná Nánáná Nánánáná.

Dolly Roll - Si bap bap du bap

Vagyok olyan hülye, hogy ráénekeljem a beatjükre a Lust For Life-ot. De, ha nagyon összekapom magam, akkor a Walking On Sunshine-t is rá tudom fütyülni. Mint mindig, jelen esetben is mesterien kölcsönöztek remekműveket a Dolly Roll szerzői. Flipper Öcsi pedig mindent vitt.

Németh Róbert - Láthatatlan ég

Amikor a szerző, aki az egykori Heaven Street Seven basszusgitárosa volt, úgy döntött, hogy szólólemezt készít, nem sokat vacillált, mert tudta, hogy nem hagyhatja le az LP-jéről azt a dalt, amiben azt énekeli a refrénben, hogy Párárárárá rám.